09 augusti 2009

project : HALL - del 3


Så var det då äntligen dags för golvet att flytta in i hallen!

Sambon slet en halv dag med att slita bort den gamla vinylen från betongplattan. Inte det lättaste, men skam den som ger sig..

När vinylmattan var ute primades golvunderlaget i hallen (betong).

Sen rullades mattan med golvvärmen ut (oh yes, klart vi vill ha varma fötter!) och efter det var det ÄNTLIGEN dags för det mest spännande momentet - läggningen av de marockanska betongplattorna! Som jag skrev i förra inlägget föll valet på plattan "Voltaire" i färgen "Caffe Latte". (Plattorna mäter 20 x 20 cm och priset var 995 kr/m2.)

Först breddes fixet ut på golvet och därefter fuktades undersidan på plattorna av vatten med hjälp av en blomspruta. Sen fick plattorna ett tunnt skikt av fix (för bättre fästförmåga) och så lades de på plats. Måste erkänna att det var riktigt pilligt att få alla plattor i rätt position - det räckte ju inte att "rutmönstret" var helt perfekt - de skulle ju ligga helt vågrätt också!

Flera timmar senare var vi klara (tänk att 4 m2 kan kännas så stort ibland..!) och då var det bara att vänta i 2 dygn på att det skulle torka så vi kunde börja med nästa moment - fogningen.

(Jag märker att jag lite obetänkt skriver i "vi-format" men det ska preciseras att det är snällaste B som gjort allt jobb och slitit järnet med att hjälpa oss med vår hall (och resten av vårt hus också för den delen..)! Tusen tack B!)

För att få en sammetslen (och en mer motståndskraftig) yta på betongplattorna behandlade vi dem med en blandning av vatten och naturell ofärgad golvsåpa, 3 ggr, innan vi fogade. Och när fogningen var överstökad tvättade, och tvättade och tvättade vi golvet för att bli av med alla fogrester. Så, var ÄNTLIGEN golvet klart!!


Sambon satte upp lister och så var det min tur att börja inreda! Och hur det blev får ni se i nästa inlägg! ;)


Fortsättning följer...

6 kommentarer:

Mamma sa...

Åhhh! Så fint det blev!!! Verkligen ursnyggt!

j e n n y sa...

Helt säker!?!?!? ;)

Hemmabloggaren sa...

Å jäääääklar va snyggt det blev. Kanske blir något sånt när vi ska göra om hallen här hemma :)

Tack för inspirationen!
Kram.

j e n n y sa...

ÅÅ vad kul att du tycker det!! Ska faktiskt erkänna att jag var lite nervös för hur det skulle bli..! ;) Var lite rädd att det skulle bli "too much", men i ett såpass litet rum (4 m2) funkade det ju finemang!
Hoppas det är fler som håller med mig/oss..!?! ;)

annika sa...

Helt sjukt fint ju! Jag vill åxå ha! Väntar med spänning på slutresultatet :)

Rosa sa...

Helt enig!! Det ble kjempefint!!