16 augusti 2009

Lilla L's bokstavsvägg

Lilla L (som snart blir 2 år) har de senaste veckorna blivit en riktig fena på bokstäver. Hon har stenkoll på vilka bokstäver familjens och släktens namn börjar med och fortsätter det så här så kommer hon säkert kunna läsa innan hon är tre! ;)

Mycket är nog tack vare mitt senaste skapar projekt till hennes rum!

Jag har, på mitt lokala tryckeri, tryckt upp alfabetets bokstäver, siffror samt diverse tecken. Vita på svart bakgrund. Sen köpte jag billiga små lamineringsfickor på Clas Ohlson och laminerade alla bokstäverna.

Därefter gick jag på jakt efter miniklädnypor. På ÖB hittade jag små hobbypåsar med klädnypor i varierande storlek, så det var bara att köpa ett lager och sortera ut de i passande storlek!

Sedan trädde jag upp klädnyporna på svart resårsnodd och spände upp snoddarna på väggen.

Därefter var det bara att hänga upp hela alfabetet i nyporna och njuta av Lilla L's fascinerade reaktion när hon fick syn på vad som hade kommit upp på väggen i hennes rum! Ett smart och effektivt sätt att introducera alfabetet på - lek och lärande i ett!

(Jag gjorde förresten 2 exemplar av varje bokstav/siffra och det gör att man även kan spela memory med dem! Hipp hurra för flerfunktionalism..!)

8 kommentarer:

Ingela sa...

Vilken bra idé! Snyggt på väggen också. Tack för att du delar med dig av din fantasi och skaparglädje!

Mamamekko / Vit design sa...

Vilken himla bra idè! Snyggt blev det också :)

Tiger sa...

Så himla fint!

j e n n y sa...

Tick tack tick tack!! ;)
Det är mycket uppskattat av Lilla L också (och det var ju det viktigaste) så det rekommenderas varmt till alla barnkammare där ute i landet..! ;)

petrified in pink (Petra) sa...

En sådan underbar idé, och så fint det blev. Jag kommer definitivt kopiera och undrar om det är OK om jag bloggar och använder dina fina bilder?

Önskar dig en fortsatt härlig helg!

Anonym sa...

Hej!


Får man fråga vilken storlek du hade på lamineringsfickorna från CO?

Jättfin blogg förresten, sökte på just fickorna och hittade din sida!

Mvh Malin

Anonym sa...

Hej!

Vilken ypperlig idé!! Kan man beställa detta av dig? Antingen endast själva korten med bokstäver, siffror och plus/minus/likameds-tecken, eller hela kittet med både kort, klädnypor och tråd? Skulle jättegärna vilja ha likadant på min dotters eller sons rum!!!

Hoppas du har tid att svara!!

Tack för en otroligt fin och inspirerande blogg!!

Varma hälsningar

Malin M
malmal77@hotmail.com

Meg sa...


Wat een heerlijke M line matrassen