02 mars 2009

Dagis-shopping till Lilla L

Idag har det varit en stor dag för oss alla tre i vår lilla familj. Lilla L har blivit en stor tjej och börjat på dagis!
Vi började inskolningen lite smått med två timmars lek och bus med alla de andra "bebisarna" (som lilla Lilla L kallar alla barn under 10 år!).

Här i Norge har man en helt annan matkultur i barnomsorg/skola än i Sverige. Man serverar nämligen ingen mat under dagen, utan barnen måste ha med sig "matpakke" hemifrån. (Visst är det tragiskt!?)
Vi har dock valt ett privat dagis som skiljer sig från alla andra genom att faktiskt servera varm lunch 4 dagar i veckan. (Jippi...!?) ..Men frukost och mellanmål måste vi skicka med Lilla L om hon vill ha..

Såå.. i förra veckan fick vi "dagis-shoppa" lite! En lunchbox och en ryggsäck blev det..
Jag hade spanat in Fjällrävens miniversion av klassikern "kånken" på nätet men den hittade vi inte någonstans här i Norgeland. Men, en sportbutik här i sta'n fick beställt den och jag blev riktigt imponerad då det bara tog två dagar innan ryggsäcken fanns i butik!

I morse var det en superstolt Lilla L som i 15 cm nysnö plogade sig iväg till dagis med den solgula ryggsäcken på ryggen! (Och hennes mamma var minst lika stolt - bara en gnutta vemodig över att vår första "separation" nu var ett faktum..) ;)

5 kommentarer:

makiato sa...

Vilken fin bild med ryggsäcken och kappan!

Första besöket här...din blogg är jättefin tycker jag.

trotsig sa...

Snyggt. Hittade hit via Makiato. Spännande.

Hemmabloggaren sa...

Ja det är mycket känslor som far runt när man ska släppa taget, men det känns snart snart lättare ska du se.

Vi har också köpt en minikånken fast det blev en svart en.

Anonym sa...

Hej hoppas allt går bra med lilla L på dagis ,det gör ont i hjärtat första veckorna men sen går det bättre.Va kanonsnyggt ni har gjort huset du skulle ju satsa på inredning! kramar i massor/Monica

Anonym sa...

Tänk att hon redan är så stor! Kan föreställa mig hur hur hon bär sin ryggsäck med stolthet:-)

Kram Jessica