29 september 2009

project : VIRKA MÖSSOR

Många av er undrar säkert hur det går med mitt project : VIRKA MORMORSRUTOR, och jodå, det går bara fint! Jag har mållinjen inom synhåll men stressar inte med att bli klar. Det är ju ett ganska stort och tidskrävande projekt..
Sen går det inte fortare när man har 1000 andra små kreativa projekt på G...

Den senaste tiden har jag blivit helt såld på att virka mössor! Hur kul som helst, och fort går det också! Dessa två blomsterprydda luvor har jag virkat till mig och Lilla L. Det är ju inte alltid det är så kul att ha på sig mössa när man är 2 år, men när man har likadan som mamma, ja då är allt på topp och man är stoltast i sta'n! ;)

Mönstret hittade jag här och det har jag använt som grund för mössorna. Jag har ändrat mönstret en hel del för att det skulle passa, men det är ganska lätt om man provar sig fram.

Just i detta nu håller jag på med en fjärde mössa (jag har gjort ytterligare en till Lilla L som dessvärre inte kom med på bild) till sambon. Han kunde dock tänka sig att skippa blomman.. ;) Så till honom blir det en blå "KASK"-inspirerad huvudbonad..

Och project : VIRKA MORMORSRUTOR får vänta en dag till...

6 kommentarer:

Graadskan sa...

Så fina mössorna blev! Jag har precis (för typ 5 minuter sedan) gjort klart en till Maja. En helsvart som passar till hennes nya vinterkläder. Ska brodera med rött garn på, tror det blir lite enkla korsstygn. Älskar verkligen att virka, man kan ju göra precis vad man vill!

Kram Camilla

Therese sa...

Hittade hit via Mammameko! Va duktig du är med alla fina projekt du tar dig för!! Impad!!

Hade ingen aning om vad mormorsrutor var förrän min goda vän började prata om att hon börjat virka det :) Fint!!!

Dona blogg sa...

Snyggt! Själv har jag börjat virka varma inne"tossor".
Gillar din blogg :)
/Pernilla

IfraLahell sa...

Nydelige :) Jeg prøver seriøst å lære meg "å hekle" som det heter på norsk, men er ikke veldig god enda. Dine luer var kjempe fine!

Skuggtjejen sa...

Fin mössa och vilken inspirerande blogg du har! Jag såg även dina mormorsrutor här nere och undrar om man kan hitta mönstret någonstans? :)

j e n n y sa...

Hej på er! Så kul å läsa att det är fler än mig som är helt sålda på å virka!! Det är ju sååå kul!! =)

Skuggtjejen - mönstret till mormorsrutorna har jag inte lagt ut ännu, men det kommer en vacker dag när jag får tillräckligt med tid till å sätta mig och skriva ner en detaljerad beskrivning!! Så, håll ut! ;)