07 oktober 2009

project : SKATTKISTA

Kommer ni ihåg den här amerikakofferten!?!

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag fick syn på den i Frälsningsarméns second hand butik och jag köpte den direkt. Men då - för snart ett år sedan - visste jag inte helt vad jag skulle använda den till. Hade massa idéer - vardagsrumsbord, vedkorg, boklåda... - men kunde inte helt bestämma mig för vilken idé som var den bästa..

Så kofferten blev bortstuvad och fick stå i skuggan tills jag i förra veckan fick den efterlängtade snilleblixten!

Lilla L skulle få en skattkista!!

..Idéen föddes efter att jag ganska länge svurit över alla leksaker som tenderar att hamna på golvet i vardagsrum, kök och hall. Överallt, utom på hennes eget rum, ligger de tämligen trampvänligt. Men självklart ska man få ha leksaker på bägge våningar när man bor i hus med två plan - så därför var jag tvungen att hitta en lösning på problemet. Något som gör det roligt att städa när leken är slut och en smart förvaring av leksakerna när de inte används.

Resultatet blev en rullande skattkista!!

Jag började med att förstärkta botten i kofferten med en mdf-skiva. Sen borrade jag exakt 16 hål i botten och monterade hjul inköpta på Clas Ohlson på undersidan. Tog 2 hjul med broms och 2 hjul utan.. Säkrast så.. ;)

Sen täckte jag bottnen (på insidan) med vadd för att göra skattkistan lite mer ljuddämpande när leksaker kastas i den. (Inte alltid de läggs snällt på plats..!)

Därefter klädde jag hela insidan - både botten och locket - med guldfärgat sammetstyg. Fäste det med hjälp av min bäste vän häftpistolen.. Till slut så limmade jag (med limpistol) fast ett kantband längs hela kanten för att dölja häftstiften.

Mer än så behövde jag faktiskt inte göra för att få Lilla L till att städa varje kväll och vara noga med att lägga alla leksaker på rätt plats! ;) Måste även tillägga att det är helt genialiskt med en rullande förvaring - bara att dra med skattkistan på äventyr och fylla den med alla skatter man hittar på vägen..! Kanon!

Hur har ni med barn därhemma löst "leksaker-överallt-problemet"? För det är väl fler än jag som går och svär över lego-gubbar som man trampar på och diverse annat smått och gott som alltid tenderar att hamna under fötterna!?!? Jag är nyfiken! ;)

8 kommentarer:

Fredrik och Nina sa...

supersnyggt :-) Såklart ni behöver leksaksförvaring på båda våningsplanen. Detta ett jättesnyggt allternativ tycker jag. Den ser fortarande gammal ut med det gula tyget. Du är duktig du :-)

/Nina

Hemmabloggaren sa...

Åhåhå, en sån skattkista vill jag också ha! Det blev himla bra det där du´!

Rosa sa...

Nehei...hos oss er alle lekene pent sortert til enhver tid, på rommene til ungene... NOT!!!! Det er leker og lego og pirater og spill og...overalt. Bare ikke på rommene tror jeg ; ) Genial skattekiste!! Du er superflink!! : )))

♥ Affi ♥ sa...

Vilken fiffig idé!
Jag har tittat runt lite inne hos dej och är fullkomligt mållös! Vad mycket fint du hittar på!

Föll pladask för dina fina mormorsrutor. Har du lust att visa hur du gör dem? Please...De är, som du säger, den perfekta mormorsrutan!
Kram

j e n n y sa...

Hej hej!!

Tack för era snälla kommentarer!!

Affi - Jag lovar att jag ska lägga ut en beskrivning på mormorsrutorna så fort jag får tid! Men det kan dröja både 1,2,3 och 4 veckor, så smörj dej med lite tålamod!! Lovar att jag ska lägga ut det, men lovar inte när..! ;) Den som väntar på något gott......! ;)

Mamamekko / Vit design sa...

Så smart OCH superfint! Älskar dina idèer!
kram

hanna sa...

vilken bra idé och vad fint det blev!

Krickelin-Krickelin sa...

Mycket snyggt och smart. Heja dig!