21 juli 2009

En skön PAUS

Ni kanske tror att det är här - i soffan bland fluffiga kuddar - jag tillbringat de sista månaderna? För vad hände egentligen?

Helt plötsligt blev det som bara var en mikropaus på en dag till en megapaus som jag absolut inte hade planerat eller egentligen inte hade någon lust till..

Kreativiteten spirade men datoranvändandet kändes inte längre så lockande. Jag ber om ursäkt för det och vill passa på att tacka och bocka för er som trofast tittat in på min blogg, trots att det saknats uppdateringar.

Skam den som ger sig och den som väntar på något gott - nu är jag tillbaka - förhoppningsvis för att stanna ett tag! ;)

Mitt senaste projekt var ovanstående kuddar!

Inspirerad av de jättefina LOVE-kuddarna som florerat på många bloggar gjorde jag mina egna - och det var hur enkelt som helst!

Jag sydde 4 stycken kuddöverdrag i ett billigt, vitt bomullstyg från IKEA. Sen skrev jag ut 4 väl valda bokstäver på sk. "Transferark". De finns att köpa på Panduro och 5 st kostar ca 150 kronor.

Arken är avsedda för bläckstråleskrivare och man placerar helt enkelt arket i skrivaren, skriver ut önskat motiv och för över det på tyg genom att stryka på det med strykjärn.
Arken är i A4-format och jag skrev ut så stora bokstäver jag kunde. Sen klippte jag ut de och strök på de på kuddfodralen! Enkelt!?!

Måste bara säga att transferarken är en helt genial produkt! Skapar-möjligheterna är ju enorma! Man kan ju skriva ut foton, dikter, ord, seriefigurer, illustrationer mm. och stryka det på kläder, väskor, filtar, kuddar, mössor mm. mm.

Lilla L har redan lagt in en beställning på en kudde med Pippi Långstrump på, för det är favoriten just nu. Vi får se vad jag hinner med i veckan..!

9 kommentarer:

Mamamekko / Vit design sa...

Å vad snygga de blev! Vilket smart sätt att göra personliga kuddar på, måste testas.

Du har ju cognacsfärgade Matteo Grassi stolar, hur vet du att de är äkta, är de märkta eller så? Varför jag undrar är för att jag fyndade en sådan stol i svart (eller jag vet inte om den är äkta, men den ser precis så ut) på loppis för ett par veckor sedan, men den är inte märkt eller så såvitt jag kan se. Tänkte faktiskt sälja den vidare då jag inte har plats, så vore ju bra att kunna uppge den som äkta isåfall.
Svara gärna på min blogg.

Mvh Angelica

Maria sa...

Mhhwwiiii :D Du är tillbaka! Jag är en av dom som har kikat in i princip varje dag. Kram på dig!

Anonym sa...

Men... Det mangler jo en E.

;o)lalu

Jessica sa...

Hej på dig:-))))) Vad glad jag blir att du är tillbaka i bloggens värld! Jag har varit inne väldigt ofta och tittat efter uppdateringar men inte. Så jag måste erkänna att jag höl på att mista hoppet. Men nu idag så ser jag att du åter är där:-))) Du är ett litet ljus i tillvaron med dina ideér:-)) Fantastiska kuddar du har gjort! Kram Jessica

Hemmabloggaren sa...

Låter som en superidé, ska försöka komma ihåg det nästa gång jag närmar mig Panduro.

Kram kram.

j e n n y sa...

Angelica / Mamamekko - Det var faktiskt lite kul att du frågade just det - för jag har faktiskt aldrig checkat om de var äkta.. (Spelar liksom ingen roll så länge de är snygga..!!)
De blev ju värderade hos Lauritz (där jag köpte dem) och de litar jag på så jag har helt enkelt inte tänkt på att checka..

Men nu gjorde jag det! Vände och vred på stolarna, och jodå, de är äkta vara!!

På baksidan av ryggstödet är det en stämpel i lädret längst ner i hörnet där det står "Matteo Grassi". (Och det gjorde det på alla 4 så nu kan jag pusta ut..!)

Om du vill så skickar jag en bild på stämpeln - fast jag håller ju förstås tummarna för att du hittar den på din stol oxå!! ;)

Lycka till!

j e n n y sa...

Lalu - som jag sa häromdagen, så är det så mycket bättre med "paus" på svenska än "pause" på norsk, för när vi ska ha hemmafest kastar vi bara om kuddarna och bildar ordet "supa"! Hade vi tatt norska varianten hade vi ju då fått ett "e" över, och det går ju inte..!! Haha!! ;)

jennys hus sa...

Superfina blev dom. Visst är det roligt att göra egna kuddar med transferpapper. Kan tipsa om att ink66.com har 10 ark för ca 80:-. Billigt & bra:-)

Trevlig blogg föressten! Första men inte sista gången jag kikar in.
Ha det gott

j e n n y sa...

Jennys hus - tack för tipset!! Det ska jag verkligen komma ihåg! Såg att Clas Ohlson också säljer sådana transferark.. Inte lika billigt som ink66, men billigare än Panduro i alla fall!