22 augusti 2009

Livingroom

Jag kom på mig själv med att inte ha visat så värst många bilder från vårt vardagsrum. Visserligen har det nog varit ganska medvetet - jag gillar inte att visa halvfärdiga projekt - men nu börjar saker och ting att falla på plats så då bjuder jag mer än gärna på en smygtitt..!
Förra helgen kom snällaste familjen med möbelleverans från Sverige. Vi fick på plats vår efterlängtade soffa ("Delphi" från Furninova), soffbordet från Nordik och så lampfyndet från Lauritz. Och vid mitt senaste loppisbesök fyndade jag de fina ljusstakarna på bordet för 15 kr/st! Kohudsmattan på golvet köpte vi tidigare i somras på Living och gungstolen är ett Blocket-fynd för 250 kr..
Det framgår inte riktigt av bilderna, men väggen bakom soffan har en guldtapet från Osborne & Little och där har jag tänkt att skapa ett tavelcollage inom en snar framtid! ..Än är det som sagt inte helt färdigt, men det går i vart fall i rätt riktning! Välkommen in i vårt vardagsrum! ;)

20 augusti 2009

Stoltast i sta'n - "På vår udde!" tipsar om min blogg!

Nu ikväll när jag äntligen fick tid för lite bloggande såg jag att besöksräknaren accelererat kraftigt uppåt under dagen!

Fick se att söta Helena med bloggen "På vår udde!" skrivit världens finaste lilla inlägg och tipsat om MIN blogg!! Oj, oj, oj, oj!! Så nu e jag typ världens gladaste, stoltaste och mest smickrade på en och samma gång! TUSEN TACK tjejen för de fina orden!!

Och.. så måste jag ju passa på att säga VÄLKOMMEN till alla er nya besökare som hittat hit!

Det bästa av allt är att jag nu kommer hitta massa nya bloggar att frossa i (hoppas jag!). (För med nya besökare vidgas ju vyerna!)

Jag skulle bli superhappy om just DU ville lämna ett litet avtryck och kanske berätta vem du är så att jag kan få upptäcka DIN blogg oxå! ;)

På återseende!

17 augusti 2009

Filippa K muggar

När vi körde till Sverige senast gjorde vi ett snabbt stopp i Strömstad. Målet var Rusta och uppdraget var att hitta ett supersött utemöbelset till Lilla L. Men det var tydligen fler än jag som tyckte det var sött för det var helt slut.. *suck*

Så.. det fick bli lite annan tröstshopping istället. ;)

På Ittala Outlet hade de "tag 4 betala för 3"-erbjudande så vi slog till på 8 Filippa K muggar. Absolut ingen nyhet, men designen är ju tidlös!
..Bättre sent än aldrig..! ;)

16 augusti 2009

Lilla L's bokstavsvägg

Lilla L (som snart blir 2 år) har de senaste veckorna blivit en riktig fena på bokstäver. Hon har stenkoll på vilka bokstäver familjens och släktens namn börjar med och fortsätter det så här så kommer hon säkert kunna läsa innan hon är tre! ;)

Mycket är nog tack vare mitt senaste skapar projekt till hennes rum!

Jag har, på mitt lokala tryckeri, tryckt upp alfabetets bokstäver, siffror samt diverse tecken. Vita på svart bakgrund. Sen köpte jag billiga små lamineringsfickor på Clas Ohlson och laminerade alla bokstäverna.

Därefter gick jag på jakt efter miniklädnypor. På ÖB hittade jag små hobbypåsar med klädnypor i varierande storlek, så det var bara att köpa ett lager och sortera ut de i passande storlek!

Sedan trädde jag upp klädnyporna på svart resårsnodd och spände upp snoddarna på väggen.

Därefter var det bara att hänga upp hela alfabetet i nyporna och njuta av Lilla L's fascinerade reaktion när hon fick syn på vad som hade kommit upp på väggen i hennes rum! Ett smart och effektivt sätt att introducera alfabetet på - lek och lärande i ett!

(Jag gjorde förresten 2 exemplar av varje bokstav/siffra och det gör att man även kan spela memory med dem! Hipp hurra för flerfunktionalism..!)

13 augusti 2009

En grön skatt

Foto: Lauritz.com

På tal om auktionsfynd kan jag inte låta bli att visa vad jag dessvärre gick miste om idag.. Världens snyggaste fåtölj!

Den låg ute till försäljning på Lauritz.com och länge var jag den högst bjudande. Men när auktionen närmade sitt slut började en annan bjuda mot mig och drog upp priset till skyarna. Så till slut fick jag med STORT vemod ge mig och låta honom vinna auktionen och den underbara gröna pralinen...

Att jag nu sitter här och gråter blod behöver jag väl knappast tala om.....

ÅÅÅ VAD JAG ÅNGRAR ATT DEN INTE BLEV MIN!!!! *suck*

Nytt auktionsfynd

Foto: Lauritz.com

Jag har shoppat lite på auktionssajten Lauritz igen - en härlig golvlampa i vit "fiskestång-modell" som ska lysa upp vårt vardagsrum!

Faktum är att jag och Sambon gått och dreglat just den lampan länge. De har den på BoConcept, men här i Norge kostar den 4300 NOK, och det tyckte vi var lite väl saftigt.. I Sverige kostar den 4000 SEK och det var ju liite rimligare, men dock inte så prisvärt att den förtjänade att följa med hem..

Foto: Lauritz.com

Så fick jag syn på exakt samma lampa på min favvo-auktionssajt Lauritz.com! Eller 2 st lampor rättare sagt! De var från ett konkursbo, och därmed helt nya i orginalkartong. Såldes samlat och blev mina till ett hyfsat pris. Nice!
Men jag har ju bara behov för en lampa, så om någon är intresserad av den andra får ni bara maila ett bud! Är det tillräckligt bra säljer jag den på stört! ;)

11 augusti 2009

project : HALL - del 4

Efter gårdagens totalsågning av IKEA(katalogen) är det nu dags för de att få uppresning(!) Får alltid dåligt samvete när jag varit lite kritisk.. ;)

När hallen skulle inredas åkte jag nämligen direkt till IKEA. Hade fått en idé om att skapa en kombinerad sittbänk/förvaringslösning av deras köksskåp..!

Sagt och gjort - turen gick till det stora varuhuset där det inhandlades följande:
  • 3 st FAKTUM Överskåpsstomme för kyl/frys (60 x 35 x 58 cm)
  • 3 st RATIONELL Fullutdragslåda djup
  • 3 st RATIONELL Trådback
  • 3 st RATIONELL Sockellåda
  • 3 st APPLÅD Dörr (60 x 35 cm)
  • 1 st PERFEKT Sockel
  • 1 st NUMERÄR Bänkskiva i massiv ek (62 x 186 cm)
  • 3 st FAKTUM Ben (4 st)
  • 2 st STRECKET Handtag (2 st)

Sen började jobbet med att förvandla de platta paketen till något användbart! Överskåpen är ju konstruerade för att utrustas med skåpsluckor, men jag ville absolut ha lådor, så det blev en hel del borrande och omkonstruerande för att få till det! Men det gick! (Allt går om man vill..! Fast jag vet inte som det är något jag rekommenderar någon annan att göra..! Hehe!)

Därefter var det dags att modifiera bänkskivan. Först så kapades den i riktig längd och så slipade jag den för att bli av med eventuell behandling. Sen åkte min favoritbets i mokka-färg fram! (Samma nyans som vi tidigare betsat trappstegen, trösklarna och skrivbordsskivan i huset med. Jag tycker om att behålla en röd tråd genom flera rum för att binda samman inredningen och få ett mer helhetligt intryck..) Sist men inte minst så lackades skivan 3 ggr innan det äntligen var dags att få allt på plats!

Å wow vilken supermöbel jag lyckade skapa! Jag är ju helt frälst i förvaring - dold sådan - och det här var inget undantag! Dessutom älskar jag praktiska ting och smarta lösningar. Två funktioner i en - sittbänk och förvaring - kan inte bli mer än bäst!

I varje skåp finns en låda och en trådkorg med plats för minst 8 par skor (eller vad man nu önskar förvara) och som om inte det vore nog gömmer sig även förvaring i sockeln! Genialiskt att utnyttja varje kvadratcentimeter tycker jag! (Ytan under skåp brukar ju var "dö-yta" annars..) De tre sockellådorna har monterats så att alla tre dras ut samtidigt, för att slippa fula skarvar på sockeln.. Här blir perfekt förvaring för vantar och mössor!

Nu är det bara "piffet" som fattas: några färgglada kuddar, en klädhängare och en spegel..!

10 augusti 2009

Årets flopp

Idag kom IKEA-katalogen.

Men åå vilken besvikelse det var..! *suck* Aldrig tidigare har jag sett en så lam katalog!

Tyckte den var helt fruktansvärt dålig - ett patetiskt försök att skapa nån slags "bohemisk-hippie-chic" stil som gick helt i dass. Det funkar liksom inte att skapa en så'n stil med nya IKEA möbler, så varför ens försöka?

Dessutom gav katalogen ett rörigt intryck och den saknade helt smak. För första gången i världshistorien hittade jag inte en enda sak jag kunde tänka mig att köpa! Katastrof! ;)

(Fast därmed inte sagt att jag inte har lust att åka till varuhuset nå'n dag..! Bäst att precisera sig så att inte sambon för förutfattade meningar om min relation till IKEA..!!)

Har ni hunnit få katalogen än? Vad tycker ni? Flipp eller flopp!??

Foto: Ikea.no

09 augusti 2009

project : HALL - del 3


Så var det då äntligen dags för golvet att flytta in i hallen!

Sambon slet en halv dag med att slita bort den gamla vinylen från betongplattan. Inte det lättaste, men skam den som ger sig..

När vinylmattan var ute primades golvunderlaget i hallen (betong).

Sen rullades mattan med golvvärmen ut (oh yes, klart vi vill ha varma fötter!) och efter det var det ÄNTLIGEN dags för det mest spännande momentet - läggningen av de marockanska betongplattorna! Som jag skrev i förra inlägget föll valet på plattan "Voltaire" i färgen "Caffe Latte". (Plattorna mäter 20 x 20 cm och priset var 995 kr/m2.)

Först breddes fixet ut på golvet och därefter fuktades undersidan på plattorna av vatten med hjälp av en blomspruta. Sen fick plattorna ett tunnt skikt av fix (för bättre fästförmåga) och så lades de på plats. Måste erkänna att det var riktigt pilligt att få alla plattor i rätt position - det räckte ju inte att "rutmönstret" var helt perfekt - de skulle ju ligga helt vågrätt också!

Flera timmar senare var vi klara (tänk att 4 m2 kan kännas så stort ibland..!) och då var det bara att vänta i 2 dygn på att det skulle torka så vi kunde börja med nästa moment - fogningen.

(Jag märker att jag lite obetänkt skriver i "vi-format" men det ska preciseras att det är snällaste B som gjort allt jobb och slitit järnet med att hjälpa oss med vår hall (och resten av vårt hus också för den delen..)! Tusen tack B!)

För att få en sammetslen (och en mer motståndskraftig) yta på betongplattorna behandlade vi dem med en blandning av vatten och naturell ofärgad golvsåpa, 3 ggr, innan vi fogade. Och när fogningen var överstökad tvättade, och tvättade och tvättade vi golvet för att bli av med alla fogrester. Så, var ÄNTLIGEN golvet klart!!


Sambon satte upp lister och så var det min tur att börja inreda! Och hur det blev får ni se i nästa inlägg! ;)


Fortsättning följer...

06 augusti 2009

project : HALL - del 2

En av väggarna i hallen har fått en lite "ruff" panelvägg som målats vit. Det skapar en härlig kontrast till betongplattorna vi valt till golvet. -Vilken platta det blev? "Voltaire" i färgen "Caffe latte"!

Innan vi började lägga det nya golvet fixade vi till den sista väggen i hallen. Jag har ju sedan tidigare tapetserat 3 av de 4 väggarna och medvetet låtit bli att tapetsera den 4e. Anledningen är att jag sedan länge planerat att sätta upp en lite ruff panelvägg där.

Först tänkte jag ta gamla slitna brädor och betsa de mörkbruna, men sen insåg jag att den lilla hallen nog skulle bli för mörk och dunkel då, så jag gick för en vit variant istället.

Vi köpte råspont på Byggmax som jag slipade och målade med ganska matt vit väggfärg. Sen kapades de till rätt längd och så satte vår handyman (a.k.a. B) som var på besök från Sverige upp det för oss! Och oj, så fint det blev! Nu fattas bara taklist och hörnlister så vi får döljt skruvhålen.. Å så golvet, förstås!



Fortsättning följer..

04 augusti 2009

project : HALL - del 1

Marrockanska betongplattor från Marrakech design - snart i vår hall!

Förra veckan påbörjades ett nytt projekt här hemma - renoveringen av vår hall.

Vi har sedan vi flyttade in i huset (snart 1 år sedan) stått ut med en otroligt hemsk hall, och varje gång det har ringt på dörren har jag bara velat gömma mig för att inte behöva skämmas över det första intryck som möter våra gäster.

Golvet - en korkmönstrad vinylmatta - har varit det största problemet och den absoluta bromsklossen. Att den skulle ut har det inte varit några tvivel om, men vi har inte hittat det perfekta golvet att lägga där istället. Klassisk svart skiffer kändes bara fööör tråkigt (stilrent - oh ja - men det var bara inte "vi"..).

När vi var i Göteborg gick jag av en slump förbi butiken Marrakech Design och halkade förstås in på ett bananskal. Där inne uppenbarade sig det ultimata golvet - äntligen!

Butiken dignade av marockanska betongplattor i härliga mönster - något jag aldrig sett förut - och jag var helt såld! Det här var verkligen vad vi hade letat efter!

Jag köpte med mig några olika provplattor som jag lade ut hemma i hallen och efter att ha "bekantat" oss med de ett par dagar valde vi ut vår favorit och skickade in en beställning!

Vilken det blev!? -Det får ni vänta och se!


Fortsättning följer..

03 augusti 2009

Soffshopping

Snart vår! 4-sits soffan "Delphi" från Furninova beställde jag idag från ILVA! Foto: Ilva.se

Idag har jag varit hemma på grund av sjukdom. Supertråkigt! Jag är på tok för rastlös och kreativ för att vara sjuk och tillåta mig själv att ta det lugnt.. Men nu har jag inget annat val än att sänka tempot ett par dagar.. *suck*

Vad passar då bättre än lite shopping framför datorn!? ;)
Förutom två vändor hos läkaren idag, har jag hunnit lägga in en beställning hos ILVA så nu toklängtar vi efter leverans! ;)

Har beställt en ny soffa (den vi har är förfärlig att ligga och vara sjuk i..!), 2 lampor och en fiffig sladdgömma - inga dåliga grejer! ;)
Ny soffa har vi längtat såå länge efter och nu när vi äntligen hittat en vi tycker om var vi tvugna att slå till!

Ska bli spännande att se hur länge den vita soffan håller sig vit med en 2-åring i huset! Vad tror ni? 2 timmar, 1 vecka eller 3 månader?!? ;)


Ovan till vänster: Vägglampan "Spring" i antik silverfinish och den supersmarta sladdgömman "Great balls of wire". Snart i vår ägo! Bägge fotona: Ilva.se

02 augusti 2009

NORDIK tidskriftssamlare

Vid vårt senaste Sverigebesök gjorde vi ett traditionsenligt stopp på Nordik. Uppdraget var att köpa ett soffbord som vi sett där tidigare.

Väl inne i butiken fanns det förstås massa fint att kika på, så vi glömde helt och hållet bort vad vi hade kommit dit för..(!) *suck!*

Det slutade med att jag köpte några läckra muffinsformar från Rice samt 3 tidskriftsamlare som jag sucktat efter länge. Och så drog vi vidare på vår shoppingturné lyckligt ovetande om att vi hade glömt att köpa soffbordet.. ;)

Men visst blev det fint med tidskriftsamlarna på väggen i loftstuen!? Suveränt att kunna variera utrycket på väggarna med snygga tidningsomslag. Och när saker är BÅDE snygga OCH praktiska är det verkligen I LIKE!


(Vi fick åka tillbaka till Nordik senare den dagen och fick till slut beställt det efterlängtade soffbordet. Det har inte kommit ännu, men bild kommer så fort det är i hamn!)