22 april 2009

Fler bokstäver - nu i gips

..Det blev några fler bokstäver vid besöket på Nordik.. LOVE i gips som jag tänkte ha i sovrummet. Dessa var lite större än krombokstäverna (ca 15 cm höga) men billigare - 25 kr / st. Enda nackdelen var att de saknade upphängning, så antingen så får de stå lutade mot något eller så får jag ta en ordentlig funderare på hur jag ska få upp de på väggen..

Någon som har ett smart tips kanske!? ;)

20 april 2009

Bokstäver från Bruka Design

Vi var ju som bekant på Sverigevisit i påskas och då passade vi på att ta en tur inom relativt nyöppnade inredningsvaruhuset Nordik. (För er som bor i Göteborgsområdet ligger butiken i Partille..)

Vi var på soffspaning men hittade ingen passande. Fast det fanns väldigt mycket annat fint och plånboken hade nog kunnat bli riktigt tom om jag inte hade hållt hårt i den..
Nu blev den bara halvtom.. ;)

Jag köpte lite fina bokstäver (nä, jag har fortfarande inte tröttnat på bokstavstrenden - bokstäver är otroligt tidlösa!) i krom som nog ska få pryda en vägg i vardagsrummet. Ett budskap till mig själv och min familj om att fånga dagen och leva i nuet. Kan aldrig bli påmind för många gånger om det..!


(Bokstäverna kommer från Bruka Design Stockholm och är ca 9 cm höga.)

18 april 2009

project : VIRKA MORMORSRUTOR - del 1

Efter solandet på påskafton bröt den stora magsjukan ut och angrep oss alla. Lilla L hade det värst och har kämpat mot de elaka bacillerna hela veckan. Energinivån har varit låg och all tid har ägnats åt att bli frisk. Därav den ofrivilliga bloggpausen på 7 dagar..

Men.. Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för att inte göra någonting, så, jag tog sjukdomstillfället i akt och startade ett nytt projekt! Jag ska virka en filt till Lilla L!

Jag är fullkomligt superförälskad i mormorsrutor så förra veckan tog jag en tur till garnaffären och shoppade loss bland deras mest färgglada nystan.

Så surfade jag runt på nätet i jakt på ett bra mönster, men tyckte inte att jag hittade något speciellt bra, så gulliga mamma hjälpte mig och gjorde ett eget mönster på den perfekta mormorsrutan. (Tack mamma!)

Sen satte jag igång och virkade och åååh så kul det var! Jag hade verkligen glömt att det var såå roligt!

Det är ju en hel del jobb med att göra en hel filt, så jag räknar inte med att bli klar i första taget.. Men det får ta den tid det tar. Hittills har jag virkat 28 rutor och jag måste nog ha minst 150 om det ska bli något, så jaa.. Ni förstår nog att ni får ha lite tålamod innan resultatet presenteras..! ;)

Men en liten tjuvtitt på hur långt jag kommit i dagsläget bjuder jag såklart på!

11 april 2009

GLAD PÅSK!

Jag tänkte bara önska er alla en riktigt GLAD PÅSK med en bild på årets påskpyssel! Jag och Lilla L har gjort kycklingar i långa banor som far- och morföräldrar idag hittat i sina påskägg.

Hoppas att ni alla får en härlig påskhelg - själva har vi rest från snön i Norge (jadå, den ligger fortfarande kvar!) till den härliga vårvärmen i Göteborg!
Vi njuter varje sekund och nu ska jag ut i solen och sätta mig med en kall öl i väntan på all god påskmat. Ha en riktigt GLAD PÅSK!

Tuppkudde

Vid mitt näst senaste loppisbesök dignade borden av påsksaker. Det mesta var bara skräp men så hittade jag en fulsnygg liten linneduk med tuppmotiv. Den hade definitivt potential och fick följa med hem och träffa symaskinen!

Jag sydde helt enkelt om den till en påskkudde.

Jag tog en ljusgrön spillbit till bakstycke och så pyntade jag sidan med 6 udda knappar som även de var loppisfynd.

Enkelt som plätt och visst blev det kul! Tuppen ser så där lagom arrogant och högfärdig ut..!

Gult påsk-ris

För sisådär 3-4 veckor sedan började det klia lite i påsk-pyntar-fingrarna. Men jag tyckte det var lite väl tidigt att väcka kycklingarna, så jag dröjde lite. Ända tills jag i måndags insåg att påsken redan stod för dörren! Så då satte vi igång och påskpyntade!

Jag tycker det är jättefint med helt neutralt påsk-ris med bara några få ägg, men i år tänkte jag vara lite crazy och målade påsk-riset knalligt signalgult! Härligt uppiggande!

På Panduro köpte jag ganska stora vita ankägg som jag tänkte hänga i riset. Enda problemet var att få tag i en vas i passande storlek.. Jag tror vi letade igenom varje affär i hela sta'n innan jag till slut hittade en lagom stilren glasvas modell större. Dyr, men estetisk. (De där orden hör väl ihop, va'!?)

Väl hemma pyntade jag och Lilla L det gula riset och allt var frid och fröjd och alla var nöjda och glada.

Några timmar senare tyckte Lilla L att påskriset var ivägen när hon lekte med dockvagnen. Så hon körde helt sonika på glasvasen i hopp om att den skulle flytta på sig.
Det gjorde den - allt åkte i backen och den dyra, fina vasen gick i tusen bitar..

Då tyckte inte hennes mamma att påsken var särskilt glad.. ;)

04 april 2009

Nytt Lauritz-fynd


Matteo Grassi stolar som jag ropade hem på nätauktionssidan Lauritz igår. Foto: Lauritz.com

Igår hade hela familjen hemmadag.
Jag hade ledigt, sambon hade jobbat natt och Lilla L var hemma från dagis eftersom hon var sjuk.

När Lilla L sov sin förmiddagslur passade jag på att ta den sedvanliga surfrundan och botaniserade lite på nätet. (Sambon låg ju också och sov eftersom han hade jobbat..)

På favvosajten Lauritz.com hittade jag några riktigt läckra stolar som hade passat perfekt till vår matsalsdel. (Okej - jag erkänner - hade egentligen spanat på dem hela veckan..).
4 stycken Matteo Grassi stolar i cognacsfärgat läder som kompletterar de 2 liknande stolarna jag har sedan tidigare. Auktionen skulle klubbas 20 minuter senare.
Efter mycket dividerande slängde jag in ett bud, men blev överbjuden direkt. Så slängde jag in ett till och blev även då överbjuden. Så jag tänkte "det här går aldrig" och slängde in ett till.
Och VANN auktionen!

Första tanken var (ursäkta språket!): "Oh shit, shit i helvete vad faan har jag nu gjort!?"
Andra tanken var: "Åå nej, nej, nej, nej vad ska jag säga till Sambon!?"
Tredje tanken var: "Faan - har vi råd med det här!?"

Sen började jag lite smått hysteriskt smida planer för hur och när jag skulle berätta för sambon att jag just spenderat de sista sparpengarna på ytterligare en nätauktion..

Eftersom jag är sjukt dålig på att uppvakta min Sambo med frukost på sängen och han faktiskt är sjukt bra på att uppvakta mig så såg jag nu min chans.

Jag smög in i sovrummet med en något nervös uppsyn och med frukostbrickan i högsta hugg.
Sa: "Godmorgon!" med så ljus och fin stämma som jag bara kunde, varpå jag frågade: "älskar du mig?".
-"Ja, selfølgelig" svarade Sambon.
-"Vad som än händer?" frågade jag.
Varpå han svarar:
-"Hva har du NÅ kjøpt?!?".

Oj.. Det där gick ju bra.. Eh..
Han känner mig visst alltför bra..! ;)
Men tror inte också ni att de kommer passa bra till de andra 2 stolarna?!

01 april 2009

project : VIMPLAR - del 2

Nu så!
Nu är vimpellinan på plats i Lilla L's rum!

Efter mycket funderande fram och tillbaka om var och hur i rummet den skulle hänga, så hamnade den till slut utmed väggen och fick genast en dubbelfunktion - dekoration OCH gardin! Kalas!

Ni som följt med på bloggen ett tag vet att jag är lite småallergisk mot traditionella gardiner och att jag gör allt jag kan för att komma på nå't att hänga i fönstrena som inte är SÅÅ vanligt och tråkigt.. Det här blev ju ett perfekt alternativ! Mycket ljusinsläpp och härligt, karamelligt, lekfullt! Å så känns det som om varje dag är en fest när man har vimplar i rummet!

Åå vad jag önskar att jag hade 15 barnrum till att sy vimplar till - för det var faktiskt jätte- jätteroligt!! =)