28 juli 2008

Ett fång med kärlek

I dag har det varit svettigt. Riktigt svettigt!

En av sommarens varmaste dagar, och vad har man på agendan?
Jo, att grundmåla dörrkarmar, dörrfoder, fönster och altandörr på övervåningen! Inomhus ska tilläggas..

Jag har slitit som ett djur - penseldrag hit å penseldrag dit. Känner tidspressen komma krypande - snart måste vi ju bli klara så vi kan flytta in!

Men trots att man börjar bli trött och rätt less på att måla, måla, måla (vi har målat ganska många kvadrat nu.. 3 lager dessutom!) så är det så otroligt kul när man ser hur fint det blir!
När man sedan överraskas med världens finaste blombukett från sambon och Lilla L, då kan man måla många, många meter till! Tusen tack mina älsklingar för att ni uppmuntrade min insats i värmen! Love u!

27 juli 2008

Tapetdjur


I fredags kom ett efterlängtat paket från Holland. Jag har nämligen beställt 2 tapetdjur från Inke Heiland. En giraff och en apa som är utskuren ur gamla retrotapeter. Helt underbara! Ser verkligen fram emot å få sätta upp dem på lilla L's rum. Ska bara hitta en snygg rosa färg att grunda väggarna med först.. Zoo long! ;)

26 juli 2008

Jobba, jobba, jobba!

Man skulle kunna tro att bloggen blev en dagslända som försvann lika fort som den blev till, men sanningen är den att jag varit tokigt upptagen med all renovering i nya huset att det inte funnits en sekund över till bloggandet. Lovar att jag ska försöka skärpa mig.. ;)

Det har som sagt varit 2 veckor med intensivt pysslande och donande, så det har hänt ganska mycket! Tänk vilken förändring det blir med massa målarfärg!

Vi har fokuserat på övervåningen eftersom vi vill ha klart sovrummen tills vi flyttar in. Följande har gjorts (uppe):

  • Alla tak (som tidigare bestod av furupanel) har målats vita
  • Väggar har spacklats, putsats och målats
  • Murstocken till kaminen har spacklats och målats
  • Nya golv har lagts i 3 av rummen. (Supersnyggt valnötsgolv!)

En liten smygtitt på hur det ser ut i ett av sovrummen just nu (dock inte klart ännu):

EFTER: Ny färg på väggar och tak samt nytt golv! (Old World Walnut från Tarkett). Återstår att måla fönstret samt sätta upp golvlister. Så småningom blir det nog en fondtapet här också..

FÖRE: En minst sagt vågad färg i ett sovrum..! Till råga på allt var det målat utan maskeringstejp, så den blå färgen var på allt! (Eluttag, garderob, strömbrytare, lister mm..)


Det som återstår är att måla lilla L's rum, dörrfoder, fönster, lister och betsa trösklarna. Och så ska den hemska furutrappan målas och betsas. (Tänkte måla trappan vit och betsa trappstegen mörkbruna..)
Sen måste vi få tag i en elektriker som kan byta alla stickkontakter och strömbrytare, för de var inte speciellt snygga. (Tidigare ägaren hade målat om utan att maskera med påföljden att det är gammal färg på nästan alla..)
Och sist men inte minst ska en av väggarna i loftstuen (allrummet) tapetseras med en fototapet från Decor Maison. Det ser jag verkligen fram emot!

Stort tack till all familj som hjälpt till med allt! Och en eloge till B för alla smarta lösningar och det underbara golvet/golven!

12 juli 2008

Baka kaka!


Imorgon anländer vår renoveringshjälp från Sverige (mamma och B) så ikväll har jag bakat en kardemummakaka som jag tänkte bjuda dem på! Den är superlätt att baka och ett riktigt, riktigt gott alternativ om man inte orkar baka bullar...
Hade ju inte tänkt att detta skulle bli någon recept-blogg, men kan bara inte låta bli att dela med mig av detta smarriga recept!

KARDEMUMMAKAKA

100 gr margarin (rumsvarmt)
3 dl socker
1 ägg
1 msk mald kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
pärlsocker

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
Smörj och bröa en rund form, häll i smeten (som är ganska tjock) och strö pärlsocker över. (Ju mer desto godare!)
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Lycka till!

11 juli 2008

Testing, testing, one, two, tree - loud and clear?

Hej hopp!

Nu har även jag rest ut i bloggvärlden och skapat mitt egna lilla rum i cyberspace. Här tänkte jag dela vardagliga händelser och ting med den som är intresserad.

Just nu handlar det mesta om vårt nyinköpta radhus som vi fick nycklarna till igår!
Helt fantastiskt roligt att äntligen ha något eget som är stort och bra på alla sätt!
Men (det finns alltid ett men..) vi har väldigt mycket jobb framför oss innan vi kan flytta in så egentligen borde jag sova nu och samla krafter inför söndagen - då startar nämligen renoveringen och project:home!

På återseende!
/ j e n n y (väldigt grön på det här med å blogga..!)